• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Gazon bemesten in het najaar

Het bemesten van uw gazon in het najaar is een belangrijke onderhoudsstap om ervoor te zorgen dat uw gras gezond blijft gedurende de herfst- en wintermaanden. Najaarsmest bevat een hoger kaliumgehalte en een lager stikstofgehalte dan voorjaarsmest. Dit helpt de graswortels te versterken en de weerstand van het gras tegen koude temperaturen en ziekten te vergroten.

Waarom het gazon bemesten in het najaar?

Het bemesten van een gazon in het najaar heeft verschillende voordelen en is een essentieel onderdeel van het onderhoud om een gezonde grasmat te behouden. Het is het beste om uw gazon drie keer per jaar te bemesten: in maart en juni met een voorjaar- zomerbemesting en in september met een najaarsbemesting. Door te bemesten in het najaar verkleint u de kans op ziektes en schimmels die zich sneller voordoen in natte en koude periodes. Een goed bemest gazon in het najaar is beter in staat om onkruid en mos te onderdrukken en draagt bij aan een gezondere groei in het voorjaar.

Welke najaarsmest moet ik kiezen?

Kies een organische najaarsmeststof met een lager stikstofgehalte (N) en een hoger kaliumgehalte (K). Een voorbeeld van een geschikte meststofverhouding is 4-4-18+3mgo (N-P-K). Kies voor een najaarsmeststof met magnesium (3 mgo), dit zorgt namelijk voor een frisse groene kleur, ook in de winter. Het belangrijkste verschil tussen organische meststoffen en kunstmest is de duurzame werking. Een organische meststof heeft een langzame afgifte en werkt meestal drie maanden, terwijl kunstmest snel werkt maar van kortere duur is.

Stappenplan: bemesten met najaarsmest

  1. Tijd: Het beste moment om uw gazon met najaarsmest te bemesten is meestal in de late zomer of vroege herfst, ongeveer 4-6 weken voordat de eerste vorst wordt verwacht.
  2. Maai uw gazon: Maai het gras kort (tot ongeveer 4-5 cm) voordat u de mest toepast, waarna de mest gelijkmatig verdeeld kan worden.
  3. Toepassing: Gebruik bij voorkeur een bemestingkar om de meststof gelijkmatig over uw gazon te verdelen. Loop in een gestructureerd patroon om ervoor te zorgen dat u geen plekken overslaat.
  4. Water geven: Na het aanbrengen van de meststof, geef uw gazon een goede watergift. Dit helpt de mest in de bodem op te lossen en maakt de voedingsstoffen beschikbaar voor de wortels.
  5. Onderhoud: Blijf uw gazon onderhouden door regelmatig te maaien en afgevallen bladeren op te ruimen gedurende de herfst en de winter.

Het bemesten van uw gazon met najaarsmest zal helpen om de gezondheid van het gras te behouden en het beter bestand te maken tegen de uitdagingen van het koude seizoen.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

T is een eindje rijden voor ons, maar om een klein hoekje van t gazon te herstellen nl 6m2 ging t niet anders.
Er wordt ook geleverd vanaf 30m2 dacht ik.
Op voorhand gebeld en vriendelijk onthaald.

4/5
Maurizio Ciamarra

Prima service, levering zoals afgesproken en zeer mooie graszoden !!

5/5
Jan Coenen

Prima kwaliteit, goede service. Snelle levering ‘s morgens gebracht namiddag al gelegd ! Zeer tevreden met het resultaat. Een aanrader.

5/5
Carlo Hindrikx

Deze firma heeft een top service en een super kwaliteit van graszoden!
Levering telkens correct en op tijd!
Zeer vriendelijke chauffeurs.

4.5/5
Marco van Ratingen